Adatvédelmi irányelvek

Bécs, 07.03.2019

Adatvédelmi irányelveink frissitése

Annak érdekében, hogy ügyfeleinknek a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk, adatvédelmi szabályzatunkat időről időre felülvizsgáljuk és átfogóbb módon strukturáljuk, fogalmazzuk. Ezeknek az adatvédelmi előírásoknak a legfrissebb verziója 2014.04.20. Szolgáltatásaink felhasználásával, 2014.04.20-tól Ön elfogadja a jelenlegi adatvédelmi szabályokat.

Általános információk

A Crypto Future GmbH egy bécsi székhelyű korlátolt felelősségű társaság, amely a Bécsi Kereskedelmi Bíróságnál bejegyzett FN 478323 t és

  • Rotharium Food Tracing nevű logisztikai támogatási alkalmazást működtet

Ezek az adatvédelmi előírások tisztázzák a Crypto Future GmbH ügyféladatainak (“felhasználóink”) típusát, terjedelmét és célját, valamint használatát. Az Ön személyes adatai védelme számunkra különösen fontos. Ezért az adatokat kizárólag a törvényi rendelkezések (DSG, TKG) alapján dolgozzuk fel. Ezekben az adatvédelmi előírásokban tájékoztatjuk Önt az adatfeldolgozás legfontosabb szempontjairól a Rotharium Food Tracing App-al kapcsolatban.

Az összegyűjtött személyes adatok kategóriái

A személyes adatok gyűjtése és tárolása a sikeres szolgáltatásnyújtás céljából történik. A Rotharium Food Tracing App -ban történő regisztracióval és későbbi használatával a felhasználóval (ügyféllel) kapcsolatos egyes személyes adatok különféle módon lesznek gyűjtve. Az alábbi kategóriák kötelező adatokra, választható adatokra és automatikusan rögzített személyes adatokra vagy adatokra bonthatók, amelyeket a megfelelő engedélyek megadása után gyűjtöttek össze.

Kötelező Információ

Annak érdekében, hogy Önt szolgáltatásunk felhasználójaként azonosíthassuk, vagy hogy megakadályozzuk a hamis információkat (“hamis felhasználók”), bizonyos információkat kell megadni, amikor regisztrál a szolgáltatásunk használatához:

  • Email cím
  • Keresztnév és vezetéknév

Automatikusan gyűjtött személyes adatok és engedélyek

Annak érdekében, hogy az alkalmazáson belül bizonyos személyes adatokat szolgáltathassunk, bizonyos engedélyek szükségesek amelyek a felhasználó kifejezett hozzájárulását igénylik:

  • Helyadatok
    • Kérések esetén GPS-en keresztül gyűjthetjük az aktuális helyet annak érdekében, hogy gyorsabbann tájékozódjon a közvetlen környezetéről.
  • Hozzáférés a képadatokhoz
    • Hozzáférés szükséges a kamera / képkönyvtárhoz, így lehetősége nyílik a profilkép feltöltésére.
  • Helyadatok az IP cím alapján
    • Az Ön IP-címe információt adhat a hozzávetőleges helyéről. Ezt a pozícionálási formát használjuk az adott országspecifikus online kínálat megjelenítésére / ajánlására.

Cookie-k

Az alkalmazáson belüli webes nézetek cookie-kat használnak. Ezek olyan kis szöveges fájlok, amelyeket a böngésző a számítógépen tárol. A cookie-kat az online megjelenítést teszik felhasználóbarátabbá, hatékonyabbá és biztonságosabbá. A sütik nem okoznak kárt a számítógépben, és nem tartalmaznak vírusokat. A webhely tulajdonosa által használt cookie-k többsége úgynevezett munkamenet cookie-k. A látogatás végén automatikusan törlődnek. Más cookie-k megmaradnak, amíg azokat nem törli. A tárolt cookie-k bármikor törölhetők a böngésző rendszerbeállításaival.

Ezek a cookie-k lehetővé teszik, hogy a webhely tulajdonosa felismerje a böngészőt, amikor legközelebb meglátogatja a webhelyet. A böngészőt úgy állíthatja be, hogy tájékoztatást kapjon a cookie-k beállításáról és csak bizonyos esetekben engedélyezze ezt, lehetővé teszi, hogy a cookie-kat csak bizonyos esetekben tárolják, teljes mértékben korlátozzák a cookie-k tárolását, vagy aktiválják az automatikus törlést minden alkalommal, amikor bezárja a böngészőt. A weboldal bizonyos funkciói korlátozottak lehetnek, ha a cookie-k ki vannak kapcsolva. A cookie-kat, amelyek szükségesek az elektronikus kommunikációs eljárások engedélyezéséhez vagy bizonyos funkciók biztosításához (pl. Bevásárló kosár funkciók), a 6. cikk (3) bekezdésének megfelelően tárolják. A GDPR-jogszabály 1. (f) pontja.

Érdekeltek vagyunk a cookie-k tárolásában, hogy biztosítsuk szolgáltatásaink technikai hibamentességét és optimalizáltságát. Amennyire más cookie-k (pl. A szörfözési viselkedés elemzéséhez szükséges cookie-kat) lesznek tárolva, ezeket az adatvédelmi nyilatkozatban külön említjük.

Facebook Belépés

Ez az alkalmazás lehetővé teszi a regisztrációs adatok (vagy egy későbbi bejelentkezés) regisztrálását és érvényesítését a harmadik fél által nyújtott Facebook, 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA segítségével. Ha sikeresen bejelentkezett ezzel a harmadik fél szolgáltatójával az alkalmazásunkban, a felhasználói információk egy részét (a Facebookon tárolva) szinkronizáljuk a szolgáltatásunkkal. Ide tartozik például: E-mail cím, keresztnév, vezetéknév és profilkép. Ez lehetővé teszi, hogy a harmadik fél szolgáltatója megállapítsa, hogy használja ezt az alkalmazást, vagy hogy milyen gyakran jelentkezik be (hitelesítés). Ha nem használja ezt a funkciót az alkalmazáson belül, személyes adatok nem kerülnek megosztásra a Facebookon. A személyes Facebook-hitelesítő adatok soha nem kerülnek közvetlenül a rendszerünkbe (a Facebook azonosítható mesterséges kulcsot biztosít a hitelesítéshez).

A szolgáltatóval fenntartott kapcsolat az Európai Bizottság “Adatvédelem pajzsának” megfelelőségi határozatán alapul. További információk megtalálhatók közvetlenül a Facebookon a https://www.facebook.com/about/privacy oldalon

Google Térkép

Ez a weboldal a Google Térkép térképszolgáltatását használja API segítségével. A szolgáltató a Google Inc., 1600 Amfiteátrum Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. A Google Térkép funkcióinak használatához szükséges az IP-cím tárolása. Ezt az információt általában egy, az USA-ban lévő Google-kiszolgálóhoz továbbítják és ott tárolják. A weboldal tulajdonosának nincs hatása az adatátvitelre. A Google Térkép használata a megfelelő online kínálat iránti érdeklődésen és a webhelyen megjelölt helyek megkeresésének megkönnyítésén alapul. Ez a 6. cikk (1) bekezdésében meghatározott jogos érdek. A GDPR 1. (f) pontja. További információ arról, hogy a Google hogyan kezeli a felhasználói adatokat, megtalálható a vállalat adatvédelmi irányelveiben: https://policies.google.com/privacy

A Google az EU-USA adatvédelmi pajzsja alapján van tanúsítva. A jelenlegi tanúsítvány a https://www.privacyshield.gov/list címen tekinthető meg. Az USA és az Európai Bizottság között létrejött megállapodás miatt ez utóbbi meghatározta az adatvédelem megfelelő szintjét az Adatvédelmi pajzs keretében tanúsított vállalatok számára.

A Google Adatvédelmi nyilatkozata és a Google Térkép további használati feltételei a https://policies.google.com/privacy címen találhatók

Megváltoztathatja a Google Plugins betöltését az adatvédelmi beállításokban a https://myaccount.google.com/intro címen

Crashlytics

A Crashlytics Inc.-vel (“Crashlytics”) dolgozunk, amely a felhasználók adatait gyűjti össze, amikor a felhasználók használják az alkalmazást. A Crashlytics információkat gyűjt az alkalmazás használatáról, amely kifejezetten a rendszer összeomlásaival és hibáival kapcsolatos. Az eszközről, a telepített alkalmazás verziójáról és egyéb olyan információkról van szó, amelyek segítenek a hibák kijavításában, különös tekintettel a felhasználó szoftverére és hardverére. További információk a Crashlytics adatvédelmi irányelveiben találhatóak: https://try.crashlytics.com/terms/privacy-policy.pdf

Ha nem kíván részt venni ebben a szolgáltatásban, a következő linken keresztül leiratkozhat közvetlenül az alkalmazásban: https://public.allaboutapps.at/legal/rotharium_food/#app-opt-out

Google Analytics a Firebase számára

Ez az alkalmazás a Google Analytics webes elemző szolgáltatás szolgáltatásait használja a Firebase (vagy a Firebase Analytics) számára. Szolgáltató a Google, 1600 Amfiteátrum Parkway, Mountain View, CA 94043, USA

A Firebase Analytics a mobil eszközökön (Android-hirdetésazonosító és iOS hirdetési azonosítója) speciális azonosítási mechanizmusokat használ, vagy olyan technológiákat, amelyek hasonlóak a weboldalak cookie-khoz. Egy egyedi eszközazonosító (Google Advertising ID / IDFA) és alkalmazáshasználati adatok kerülnek továbbításra a webes elemzési szolgáltatáshoz. További információt a Firebase Analytics kezelő felhasználói adatainak kezeléséről a Google adatvédelmi irányelveiben talál: https://policies.google.com/privacy?hl=hu.

Az adatfeldolgozás a 96. § (1) bekezdésének törvényi rendelkezésein alapul. 3 TKG és Art. 6 Para. A GDPR 1. jogcíme (jogos érdeke). A GDPR értelemben célunk az ajánlatunk és a szolgáltatásunk javítása. Az elemző szolgáltatóval való kapcsolat az Európai Bizottság „Adatvédelmi pajzs” nevű megfelelőségi határozatán alapul.

Ha nem kíván részt venni ebben a szolgáltatásban, akkor az alábbi linken keresztül leiratkozhat közvetlenül az alkalmazásban: https://public.allaboutapps.at/legal/rotharium_food/#app-opt-out

Felhasználói jogok – az adattárolás időtartama

A GDPR egyik fő célja az uniós polgárok és egyének adatvédelmi jogainak meghatározása és védelme az EU-n belül. Még akkor is, ha már adott meg bizonyos személyes adatokat, még mindig különböző jogai vannak e személyes adatok tekintetében. Önnek joga van a hozzáférést, helyesbítést, törlést, korlátozást, átruházhatóságot, visszavonást, kifogást és felügyeleti hatósághoz panaszt továbbítani. Ha elküld nekünk egy kérést, kérhetjük Önt, hogy erősítse meg személyazonosságát, vagy szükség lehet további információk megszerzésére az Ön azonosításához. Ha jogilag megengedhető, a kérését az általunk meghatározott egyértelmű okokból el is lehet utasítani.

Elvileg minden személyes adat az operációs rendszerünkben marad, amíg az adatfeldolgozás célja – a felhasználó által kért szolgáltatás nyújtása – lejár, vagy a felhasználó törli a kérést. A felhasználók bármikor kérhetik az illetékes hivataltól, hogy blokkolja vagy törölje az adatait.

Ha a Rotharium Food Tracing alkalmazáson belül bizonyos vagy minden személyes adat közvetlen (automatikus) törlésének lehetőségét használják, az összes kapcsolódó személyes adatot teljes mértékben töröljük rendszerünkből, ezután már nem lehet őket használni a szolgáltatáshoz. Ebből a törlési eljárásból kizárják a harmadik féltől származó szolgáltatókat, akiket (az ellenőrzésen kívül) használunk, és az általunk használt független archív rendszereket, amelyeket biztonsági mentésekhez vagy hibanaplóhoz használnak (naplófájlok). Az ilyen adatállományok ezekben a független archív rendszerekben (nem használhatók operatívan és csak korlátozott mértékben tekinthetők meg) automatikusan felülíródnak – általában egy év után.

Amikor a Rotharium Food Tracing alkalmazást használják, minden más személyes adatot – a már leírtakon kívül – kizárólag erre az időtávra tárolnak, amely technikailag szükséges a szolgáltatás nyújtásához, az IT biztonságát szolgálja, vagy segít javítani a hibákat.

Ide tartoznak különösen a naplófájlok, az IP-címek, a felhasználói adatok és az azonosítók. Ezek az adatok nem használhatók fel más célokra, és megfelelnek az adatvédelmi előírásoknak.

Célunk, hogy az adatait a lehető legbiztonságosabban tároljuk. Ezért az adatokat kizárólag az Európai Gazdasági Térségen belüli rendszereken tároljuk, és csak akkor adjuk át adatait harmadik feleknek, ha kötelesek betartani a GDPR adatvédelmi szabályait, vagy az EU-USA aláírásával azonos szintű adatvédelemhez kötődnek. Adatvédelmi pajzs keretrendszer (az uniós vállalatok és az USA-beli vállalatok között) vagy más jogrendszerek közötti egyenértékű megállapodás. Ez nem vonatkozik az Ön által küldött adatátviteli kérésekre.

Kérjük, küldjön minden információs kérést, információs kérdést vagy kifogást az adatfeldolgozásra e-mailben a [p.depisch@cryptofuture.com] címre, vagy írásban a mellékletben megadott címre a “kapcsolattartó” alatt.

Függelék

Kapcsolat

Crypto Future GmbH
Cím: DC Tower, Donau-City-Straße 7, 28th emelet, 1220 Bécs, Ausztria

Email: office@cryptofuture.com

Tel.: +43 1 376 5050

VAT: ATU72636169

Austrian Economic Chambers

CEO: Tomislav Matic

Jogrendszer: Ausztria

Alternatívaként kapcsolatba léphet az adatvédelmi koordinátorral: Philipp Depisch,  [p.depisch@cryptofuture.com]

A személyes adatok feldolgozásáért felelős társaság

aaa – all about apps GmbH, Siebenbrunnengasse 17 / Top 3, 1050 Bécs, AT

Az illetékes helyi felügyeleti hatóság elérhetősége

Ha úgy gondolja, hogy az adatok feldolgozása sérti az adatvédelmi jogot, vagy az adatvédelmi igényeit megsértették, panaszt nyújthat be a helyi felügyeleti hatósághoz. Ausztriában az osztrák adatvédelmi hatóság felelős.

Postacím: Osztrák adatvédelmi hatóság, Wickenburggasse 8, 1080 Bécs, AT

e-mail: dsb@dsb.gav.at